Åbningstider:
I dag
åbent 11-16


Kunstnernes Julebazar

27.11.2021 - 28.11.2021


Per Hillo

04.12.2021 - 09.01.2022


Ole Victor

04.12.2021 - 09.01.2022

Hjem > Udstillinger > En vintergæk en sommernar

En vintergæk, en sommernar, en fugl foruden vinger

Om udstillingen skriver Sonia Brandes: Som barn på Ærø klippede jeg gækkebreve. Da jeg som voksen skulle vælge min kunstneriske udtryksform, huskede jeg, hvor meget jeg havde holdt af min barndoms gækkebreve og valgte papirklippet. Siden er det blevet til 50 års arbejde med talrige udstillinger i ind- og udland og mange udsmyknings- og illustrationsopgaver.

Det, jeg især holder af ved papirklippet, er dets mønstervirkning. Også selvom man ikke folder papirklippet, har det en indbygget mønstervirkning på grund af det netværk, det i sin sammenhæng danner. Mine papirklip kan man holde i hvert hjørne, og de danner en sammenhængende helhed; de er en arabesk, en slange, der bider sig selv i halen. Mønstre har en igangsættene virkning på beskuerens tankegang : man kan gå ind i et mønster, hvor man vil og gå ud, hvor man vil; man kan også vandre rundt og rundt i det uendelige; derfor bliver man ikke bundet, alt står åbent. Dette er for mig mønsterets styrke.

Mine papirklip kan være bitte små, bare nogle cm på hver led, og de kan være meget store, flere m høje. Det største arbejde - i udstrækning - jeg har udført, løber som en frise rundt i et hospice`s stillerum og er 1m højt og 24 m langt.

Mine papirklip fortæller altid en historie; i stedet for at fortælle med ord, klipper jeg historien i papir.

I udstillingen “En vintergæk, en sommernar, en fugl foruden vinger” sender jeg en direkte hilsen til gækkebrevene fra min barndom.

Et andet ord for papirklip er PSALIGRAFI : Tegning med saks.

This page is powered by
CMSimple plugin: Tooltip and Modalbox © simpleSolutions

PRIVATEN” som er 3 sammenhængende lokaler på SAKs 1. sal, kan lejes af medlemmer af SAK

Lokalerne kan rumme ca. 40 personer og udlejes, til personer over 18 år, til eks. møder, receptioner, undervisning, fødselsdage m.v.

Læs mere


 

Fernisering: fredag d. 8. oktober 2021 kl. 17 – 21 

 


Privatlivspolitik
Sitemap
Arkiv
Print Version


Sidst opdateret:

SAK    Vestergade 27    Svendborg    tlf.: 62 22 44 70  | TOP |